سودی که در ضرر باشگاه‌های فوتبال ایران بود/تعلیق لیگ برتر بیش از همه به کجا ضربه زد؟

سرویس ورزش مشرق – وضعیت در فوتبالِ بی تحرک، به گونه ای است که یکی از سرگرم کننده ترین برنامه های تلویزیونی در اروپا، آسیا و سایر قاره ها تعطیل شده و از این رو بخش عمده ای از تبلیغات تلویزیونی نیز هم زمان با لغو دیدارهای فوتبال پخش نمی شوند. هر یک ثانیه که تبلیغی از تلویزیون های انگلیس، اسپانیا، ایتالیا، آلمان و غیره پخش نمی شوند لطمه ای چند ده هزار دلاری و هر دقیقه چند صدهزار دلاری و هر ساعت ضرری چند میلیونی را متوجه شبکه های خصوصی می کند که بابت پخش فوتبال تیم های مطرح و پرطرفدار، مبالغ هنگفتی از این راه به جیب می زدند.

در این بین باشگاه هایی نیز که در خارج از ایران از این راه ارتزاق کرده و به گفته چندباره مدیران شان بیش از ۶۰ درصد درآمدهای سالانه شان از این محل تأمین می شود حالا به شدت تحت فشار هستند.

آنچنان که شنیده شد فدراسیون فوتبال انگلیس مبلغی معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان وام را برای کمک به باشگاه های لیگ برتری اش اختصاص داده است تا در روزهای کرونایی بتوانند از عهده مخارج بالای خود بربیایند و طلب بازیکنان و مربیان شان را پرداخته و به امورات جاری شان رسیدگی کنند. در این بین باشگاه ها هم به همان اندازه لطمه می بینند که تلویزیونهای خصوصی یا دولتی در کشورهای مختلف از این بابت ضرر کردند.

اما در ایران شرایط تقریبا متفاوت است. بی شک سازمان صدا و سیمای ما که کمترین مقدار ممکن از حق پخش را به باشگاه های لیگ برتر پرداخت کرده و بخش اعظم درآمدهای خود از پخش تبلیغات قبل، وسط و بعد از مسابقات فوتبالی را از دست داده است حالا با لطمه ای جبران ناپذیر مواجه شده است. این درحالی است که باشگاه های لیگ برتری که هرگز به این مبلغ حق پخش اتکا نکرده بودند از این بابت کمترین ضرر ممکن را متوجه شده اند.

وقتی در این باره با مسئولان باشگاه ها حرف می زنیم متوجه این حقیقت می شویم که آنها بیش از هر چیز محتاج کسب درآمد از طریق اسپانسرهای مالی باشگاه هایشان و یا خیّرین هستند و کمترین حساب را روی حق پخشی باز کرده اند که به سازمان لیگ پرداخت می شود. مبلغی که آنها نیز پس از کسر مقادیری از آن بابت حق عضویت باشگاه ها در لیگ برتر، جرایم کمیته انضباطی یا استیناف فدراسیون فوتبال و یا سهم قرارداد بازیکنان و غیره، عدد کمی را به باشگاه ها تزریق می کنند.

با این تفاسیر به نظر می رسد باشگاه های فوتبال ما کمترین ضرر بین همه باشگاه های حرفه ای را متوجه شده اند درحالی که اغلب باشگاه های دنیا بدون پخش تلویزیونی به شدت ضرر کرده اند!

Let's block ads! (Why?)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

استقلال و پرسپولیس روی خوش نمی‌بینند

ی آوریل 19 , 2020
به گزارش مشرق، کریم بوستانی در مورد تغییرات به وجود آمده در استقلال اظهار داشت: به دلیل آنکه استقلال و پرسپولیس دولتی هستند، همیشه دستخوش تغییرات زیادی می‌شوند. متأسفانه دو باشگاه که علاقه‌مندان زیادی هم دارند، هرگز روی خوش نمی‌بینند و تا آرامشی پیدا م...