آماری که میتواند موجب نگرانی استقلالیها و به خصوص استراماچونی را پدید آورد، اخراج اکثر مربیان خارجی است که در تاریخ هفتاد و چهار ساله باشگاه استقلال هدایت این تیم را بر عهده داشتهاند. آبیها در تاریخ حیات شان پیش از استراماچونی شش مربی خارجی به خدمت گرفته بودند که به جز یکی از این شش مربی، دیگران سابقه اخراج دارند و با برکناری به کارشان در این تیم پایان داده شده است.
اولین و معروف ترین اخراجی
«زدارکو رایکوف» اولین، سرشناس ترین و پر افتخارترین مربی خارجی استقلال و یکی از ماندگارترین مربیانی است که در فوتبال ایران فعالیت داشته است. این مربی اهل کشور «یوگسلاوی» سابق که بسیاری او را پایه گذار سبک نوین فوتبال در تیم استقلال دانسته و حتی معتقدند همچنان این تیم تاحدودی تحت تاثیر تفکرات وی میباشد، یکی از پرافتخارترین مربیان تاریخ این باشگاه هم هست. اما همه این آمارها منجر به این نشد که طعم اخراج را از این باشگاه نچشد.
رایکوف اولین اخراجی خارجی و اولین مربی اخراجی در تاریخ باشگاه استقلال هم هست. وی در سال ۵۵ و در جام تخت جمشید و پس از شکست مقابل صعنت نفت در فاصله ۴ هفته مانده به پایان فصل از هدایت آبی پوشان برکنار شد.
زودهنگام ترین اخراج
«لئونید بیلفسکی» مربی اهل کشور روسیه، دومین مربی خارجی بود که طعم اخراج شدن از استقلال را چشید. بیلفسکی در سال ۷۳ و پس از قهرمانی استقلال در مسابقات سوپرجام تهران به جای نعلچگر سرمربی این تیم شد و این مسئولیت را تنها برای ۸ بازی بر عهده داشت. نتایج ضعیف استقلال باعث شد تا وی در مرداد ۷۳ از این سمت برکنار شده و یکبار دیگر رضا نعلچگر جای او را بگیرد.
دومین اخراجی روس
«یوگنی سکوموروخوف» دومین مربی روس تبار در باشگاه استقلال و سومین خارجی بود که طعم اخراج را در این باشگاه چشید. سکوموروخوف در دو مقطع هدایت آبیپوشان را برعهده گرفت. وی یکبار در سال ۷۲ سرمربی این تیم شد و نتایج خوبی که با استقلال گرفت باعث شد تا ۶ سال بعد بار دیگر مورد توجه قرار گرفته و برای هدایت استقلال به تهران بازگردد.
اما این مربی روس در دومین حضورش روی نیمکت آبی پوشان نتوانست انتظارات را بر آورده کرده و قبل از اتمام فصل از این تیم کنار گذاشته شد تا منصور پورحیدری مربی وقت تیم ملی ایران داوطلبانه از سرمربیگری تیم ملی کنار رفته و به جای او هدایت استقلال را بر عهده بگیرد.
اولین اخراجی در لیگ برتر
رولند کخ نخستین مربی آلمانی تاریخ باشگاه استقلال و نخستین مربی خارجی این تیم در لیگ برتر بود تا عنوان نخستین مربی اخراجی این باشگاه در تاریخ رقابتهای لیگ برتر را هم به خود اختصاص دهد. کخ در فصل ۸۲-۸۱ سرمربی آبی پوشان بود و در فاصله ۸ هفته مانده به پایان فصل به دلیل نارضایتی هواداران از نتایج، از این تیم کنار گذاشته شد. استقلال پس از کخ مربی خارجی دیگری نداشت تا یک آلمانی پا به سن گذاشته به اسم وینفرد شفر در سال ۹۶ جای او را بگیرد.
اخراجی جنجالی
شفر در اولین فصل حضورش در استقلال نتایجی گرفت که رضایت هواداران را جلب کرد. اما او در دومین فصل حضورش حاشیههایی داشت که این حواشی با عدم نتیجه گیری همراه شد و فرایند آن اخراج وی به فاصله ۳ هفته مانده به پایان لیگ بود. شفر یکی از جنجالی ترین مربیان اخراجی در تاریخ باشگاه استقلال هم بود که همچنان این باشگاه با پرونده اخراج و شکایت وی درگیر است.
تنها خارجی اخراج نشده
ولادیمیر جگیچ مربی اهل کشور یوگسلاوی، پس از رایکوف دومین مربی خارجی استقلال بود که هدایت این تیم را بر عهده گرفت. جگیچ هم از جمله مربیان تاثیرگذار در تاریخ باشگاه استقلال بود که یکبار هم با این تیم به قهرمانی جام حذفی رسید.
جگیچ دو فصل سرمربی استقلال بود و نتایج قابل قبولی با این تیم گرفت و در نهایت نیز در پایان دومین سال حضورش در استقلال و همزمان با اتمام قرارداد از این تیم جدا شد تا تنها مربی خارجی باشد که پایان کارش در استقلال با اخراج همراه نبوده باشد.
کمتر از یک فصل
کخ و بیلفسکی تنها مربیان خارجی و اخراجی استقلال هستند که یک فصل را با این تیم به پایان نرسانند و در همان اولین فصل حضورشان در این تیم طعم اخراج را چشیدند.
استراماچونی و طلسم شکنی
استراماچونی پس از رایکوف، جگیچ، بیلفسکی، سکوموروخوف، کخ و شفر، هفتمین سرمربی خارجی باشگاه استقلال است که قرار است در لیگ نوزدهم هدایت آبی پوشان را بر عهده را بگیرد.
سرمربی جوان و ایتالیایی آبی پوشان دوست ندارد به سرنوشت اکثر مربیان خارجی پیش از خودش در این تیم دچار شود و برای همین از اولین روز پذیرفتن این مسئولیت نظم را سرلوحه کارش در این تیم قرار داد.
استراماچونی در یکی از اولین اقداماتش در این تیم برای حفظ نظم و انضباط قید استفاده از ۳ بازیکن را زد تا نشان دهد منافع و موفقیت تیمی برای او از منافع فردی مهم تر است.