سنجاق قفلی و سنگ‌پا مهم‌تر از برانکو و شفر!

به گزارش مشرق، امروز گزارش جالبی درباره اقلامی منتشر کردیم که با دلار نرخ دولتی و ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده اند. اقلامی که خیلی‌هایشان جزو مصارف روزمره عموم هم نیست و وارد نشدن آنها شاید اتفاق خاصی را رقم نزند. در گزارش منتشر شده آمده که تجارت با دلار ۴۲۰۰ تومانی در یکسال گذشته حدود ۷۵ میلیارد تومان رانت به بار آورده و نمایندگان مجلس تحقیقات خود روی این موضوع را آغاز کرده اند.


در بین اقلامی که آنها را معرفی و عنوان کردیم در سال ۹۷ حجم وسیعی از آن خریداری و با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده، سنگ پا، کیسه ادرار و سیفون، گل و میوه مصنوعی، ابزار بازی بولینگ، سنجاق قفلی، چوب اسکی، عینک آفتابی، شاخ و استخوان و صدف و … دیده می‌شود. وسایلی غیر ضروری که شاید عدم واردات آنها نیز آسیبی به جامعه ایران و ایرانی نزند و جزو مصارف روزمره و ضروری مردم ایران نبوده و نخواهد بود. در ادامه میزان واردات اقلام عجیب آمده است:


سنگ پا: ایران در ۹ ماهه اول سال ۹۷ بیشتر از ۱۳ تن سنگ پا از کشورهای هند، چین و ترکیه وارد کرده است. بر اساس گزارشی که گمرک از آمار واردات ۹ ماهه منتشر کرده است در این مدت ۱۳ هزار و ۷۳۳ کیلوگرم سنگ پا به ارزش ۷۰۰ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۶۱۹ ریال به ایران وارد شده است. ارزش دلاری این میزان واردات ۱۸ هزار و ۴۲۸ دلار تخمین زده شده است که اگر بخواهیم ارزش ریالی را بر ارزش دلاری تقسیم کنیم متوجه می شویم که واردات سنگ پاها به طور متوسط با دلار ۳ هزار و ۸۰۰ تومانی انجام شده است.


کیسه ادرار و سیفون: کیسه ادرار و سیفون موارد جالب دیگری هستند که در فهرست واردات سال ۹۷ دیده می‌شوند. بر اساس گزارش گمرک در ۹ ماه ابتدای سال ۹۷ چیزی حدود ۹ تن کیسه ادرار به ارزش یک میلیارد و ۳۱۹ میلیون و ۵۸۰ هزار ریال به ایران وارد شده است. کیسه‌های ادرار از چین خریداری شده و اگر بخواهیم ۳۵ هزار و ۲۶۹ دلار را بر معادل ریالی آن تقسیم کنیم متوجه می شویم که کیسه‌های ادرار با دلار ۳ هزار و ۷۴۰ تومانی وارد شده اند. همچنین بر اساس گزارش گمرک ۱۲۹ کیلوگرم سیفون توالت از پرتغال به ایران وارد شده است که ارزش ریالی آن ۲۲ میلیون و ۶۰۸ هزار ریال تخمین زده شده است. ارزش دلاری سیفون‌ها در گزارش گمرک ۶۰۴ دلار است که اگر بخواهیم آن را بر معادل ریالی تقسیم کنیم متوجه می شویم که سیفون‌های توالت هم با دلار ۳ هزار و ۷۴۰ تومانی به ایران آمده است.

بیشتر بخوانید:

هشتگ تا ۱۴۰۰ با پرسپولیس!

 


گل و میوه مصنوعی: آمار واردات گل و میوه مصنوعی با دلار ۴۲۰۰ تومانی حیرت آور است. بر اساس گزارش مقدماتی واردات ۹ ماهه سال ۹۷ چیزی حدود ۴۰۰ هزار کیلوگرم گل و میوه مصنوعی از کشورهای چین، امارات، ترکیه و فرانسه و همین طور از منطقه آزاد اروند وارد شده است. ارزش این میزان واردات گل و میوه مصنوعی ۴۴ میلیارد و ۳۵۹ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۴۰ ریال تخمین زده شده است و معادل دلاری آن یک میلیون و ۱۰۹ هزار و ۹۰۴ دلار است. حاصل تقسیم معادل ریالی و دلاری واردات گل و میوه مصنوعی به تفکیک نشان می‌دهد که غالب این محموله‌ها با دلار ۴,۲۰۰ تومان وارد شده اند و در مجموع نیز بهای دلاری که برای واردات این نوع کالا در نظر گرفته شده است به طور میانگین ۳ هزار و ۹۹۶ تومان است.


سنجاق قفلی: سنجاق قفلی یکی دیگر از کالاهای به ظاهر اساسی است (!) که مشمول دلار ۴۲۰۰ شده است. براساس آمار ۹ ماهه گمرک در سال ۹۷ چیزی حدود ۱۵۰ هزار و ۶۴۰ کیلیوگرم سنجاق قفلی به ارزش ۷ میلیارد و ۹۷۵ میلیون و ۹۵ هزار و ۶۰۰ ریال به کشور وارد شده است که بابت آن ۲۰۲ هزار و ۲۸۲ دلار هزینه شده است.


ابزار بازی بولینگ: دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردات ابزار بازی بولینگ یکی دیگر از پدیده‌های فهرست واردات گمرک در سال ۹۷ است. بر اساس گزارش گمرک نزدیک به ۴۰ تن ابزار بولینگ به ایران وارد شده است. ارزش ریالی این ابزار معادل ۶ میلیارد و ۶۹۶ میلیون و ۹۳ هزار و ۱۹ ریال بوده است. معادل دلاری این میزان واردات ۱۵۹ هزار و ۴۳۰ دلار برآورد شده است.


چوب اسکی: واردات عجیب چوب اسکی روی آب و وسایل ورزش‌های آبی از دیگر پدیده‌های فهرست واردات سال ۹۷ با دلار ۴۲۰۰ تومانی است. بر اساس گزارش گمرک از واردات ۹ ماهه بالغ بر ۴۶۵ تن چوب اسکی و وسایل ورزش‌های آبی به ارزش ۶۵ میلیارد و ۸۶۲ میلیون و ۲۰۴ هزار ریال بوده است که معادل دلاری آن یک میلیون و ۵۶۸ هزار و ۷۴۰ دلار تخمین زده شده است.


عینک آفتابی: ۱۰ تن عینک آفتابی در ۹ ماهه اول سال ۹۷ به کشور وارد شده است. بر اساس گزارشی که گمرک منتشر کرده برای واردات عینک آفتابی رقمی بالغ بر ۵۴ میلیارد و ۹۹۸ میلیون و ۶۱۷ هزار و ۳۵۰ ریال هزینه شده است که معادل ریالی آن در حساب و کتاب‌های گمرکی یک میلیون و ۳۰۳ هزار دلار بوده است.


شاخ: بر اساس گزارش منتشر شده گمرک در ۹ ماه ابتدای امسال رقمی معادل ۲۹ میلیارد و ۳۴۱ میلیون و ۵۳۰ هزار ریال صرف واردات این نوع کالای عجیب شده که معادل دلاری آن ۸۶۱ هزار دلار اظهار شده است. تقسیم معادل ریالی به دلاری نشان می‌دهد که این کالا به صورت میانگین با دلار ۳ هزار و ۴۰۰ تومان به کشور وارد شده است.


***


با در نظر گرفتن این موضوع می‌شود، یک مقایسه جالب میان واردات کالای مصرفی با جذب بازیکنان و مربیان خارجی در فوتبال انجام داد. جایی که با دستور دولت و وزارت ورزش جذب خارجی‌ها در فوتبال ایران از سال گذشته دیگر با دلار دولتی صورت نمی‌گیرد و ارزی که باشگاه‌ها و تیم‌های ملی فوتبال باید به خارجی‌های تحت استخدام شان پرداخت کنند کاملاً آزاد تهیه می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود تیم‌های فوتبال برای جذب مربیان و بازیکنان خارجی مبالغ گزافی را هزینه کنند و این مساله مشکلات زیادی پدید می‌آورد.


شرایط موجود برخی باشگاه‌های کم توان را از جذب خارجی‌ها منصرف کرده و کم نیستند باشگاه‌های لیگ برتری که قید بازیکن و مربی خارجی را زده اند و از نفرات داخلی استفاده می‌کنند. باشگاه‌هایی که از مربی یا بازیکن خارجی استفاده می‌کنند هم معمولاً در پرداخت حق و حقوق آنها به مشکل می‌خورند. نمونه بارز این مساله را در باشگاه‌های بزرگی استقلال و پرسپولیس هم شاهد هستیم. جایی که مثلاً پرسپولیس با وجود اینکه بعد از نایب قهرمانی در آسیا مبلغ خوبی به عنوان پاداش دریافت کرده اما با تاخیر چند ماه هنوز نتوانسته خواسته‌های مالی برانکو ایوانکوویچ را برآورده کند. یا استقلالی‌ها نیز این بحث را در قبال وینفرد شفر و ستاره‌های خارجی خود دارند و از پرداخت به موقع مبالغ قرارداد آنها بازمانده‌اند.


اگرچه در فوتبال ایران نمونه‌های زیادی وجود داشته که بازیکنان و مربیان نه چندان مطرح خارجی که اصطلاحاً «بنجل» خوانده می‌شوند، با دلار دولتی در گذشته به ایران آمدند و نتوانستند در ترکیب تیم‌های لیگ برتری انتظارات را برآورده کنند اما در مقطع کنونی با توجه به بالا بودن نرخ ارز باشگاه‌ها نیز به ندرت تن به جذب بی کیفیت‌های خارجی می‌دهند. از طرف دیگر مربیان و بازیکنان خوب خارجی که به درد تیم‌های لیگ برتری بخورند، هزینه کمی ندارند. مثلاً اگر یک بازیکن خارجی ۳۰۰ هزار دلار قیمت داشته باشد با نرخ کنونی ارز باشگاه باید عددی بالغ بر ۴ میلیارد تومان برای جذب او هزینه کند. مبلغی که می‌تواند با آن چند بازیکن داخلی باکیفیت به خدمت گرفت.


از سوی دیگر با توجه به مشکلات اقتصادی که کل کشور و فوتبال را در بر گرفته، انتظار کمک از مسئولان دولتی به این رشته پرطرفدار می‌شود. فوتبال به عنوان یکی از محبوب ترین ها در بین عموم جامعه این حق را دارد که از برخی تسهیلات دولتی استفاده کند و بتواند گلیم خود را از آب گل آلود کنونی بیرون بکشد. در حال حاضر در لیگ برتر تیمی را پیدا نمی‌کنید که مشکل مالی نداشته باشد و در مقاطع مختلف زمانی شاهد انتشار اخباری مبنی بر اعتصاب در تمرینات تیم‌های لیگ برتری هستیم. حال این شرایط برای باشگاه‌هایی که نفرات خارجی در استخدام خود دارند، مشکل تر است.


به عبارت بهتر فوتبال با توجه به اینکه قطعاً از نظر نشاط اجتماعی و سرگرمی جوانان مهم‌تر از واردات سنگ پا و گل مصنوعی و ابزار بولینگ و اسکی و… است، نیازمند توجه بیشتر دولتی‌ها است. در اختیار داشتن ارز دولتی برای باشگاه‌های لیگ برتری و تیم‌های فوتبال اتفاق خوبی است که می‌تواند آنها بسیاری از مشکلات را حل کند. فوتبالی از در اختیار داشتن حقوق و درآمدهای قانونی خود در سطح کشور برخوردار نیست، اگر بتواند برای جذب نفرات مطرح خارجی ارز دولتی در اختیار داشته باشد، بسیاری از مشکلاتش کاهش پیدا می‌کند و باشگاه‌ها با جانی دوباره می‌توانند به حیات خود ادامه دهند. از طرف دیگر فوتبال همواره در بحث ایجاد شغل هم موثر بوده؛ همچنین سرگرمی جوانان و توجه عموم مردم به فوتبال می‌تواند بسیاری از چالش‌ها و معضلات را در سطح جامعه کاهش دهد و این شرایط است که نیاز فوتبال به کمک‌های دولتی را بیشتر نمایان می‌کند.


دولت که هرگز نتوانسته قدمی در جهت دریافت حقوق باشگاه‌ها از طریق حق پخش تلویزیونی بردارد، شاید با انتشار این لیست باید نسبت به عملکرد خود در ورزش بیشتر پاسخگو باشد. جایی که ممکن است فوتبال ایران چهره‌هایی مثل برانکو و وینفرد شفر را از دست بدهد؛ به این دلیل که باشگاه‌ها ناتوان از دریافت ارز نیمایی به دلیل صرف آن در اولویت‌هایی مثل سنگ پا و سنجاق قفلی هستند!

منبع: روزنامه شهروند

Let's block ads! (Why?)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

مومنی: فدایی با بازیکنان جوان قلیان می کشید/ فدایی: مومنی به دنبال توجیه رفتار زشتش است!

د آوریل 22 , 2019
رئیس آکادمی باشگاه استقلال اعلام کرد دلیل تغییرات در مربیان رده‌های پایه اتفاقات و بی‌اخلاقی‌های بود که واکنش سرمربی سابق تیم امید استقلال به همراه داشت. به گزارش استقلال نیوز، چند روز پیش بود که باشگاه استقلال و مدیران آکادمی این باشگاه تغییر...