خیانت بزرگ و کم سابقه مدیران خادم به استقلال/ فتح الله زاده‌ی آزموده شده را آزمودن رواست!

سرویس ورزش مشرق - از روزی که آندرا استراماچونی ایتالیایی پس از فسخ یکطرفه قرارداد ایران را ترک کرد تا امروز دقیقا ۳ سال و ۳ ماه و ۲۶ روز می گذرد. با توجه به نوع قرارداد این مربی و تجربه پرونده های مشابه از همان زمان مشخص بود که استقلال باید مبلغ قرارداد این مربی را تمام و کمال بپردازد.

استراماچونی پس از ترک ایران سریعا برای دریافت مطالباتش از فیفا اقدام کرد و از طریق وکلای خود شکایتش را به فدراسیون جهانی برد. قرارداد استراماچونی با استقلال دو ساله و به صورت مشروط بود و او توانسته در رای ای که از فیفا گرفته مبلغ قرارداد هر دو سال خود را طلب کند. در قرارداد استقلال و استراماچونی آمده بود که اگر باشگاه در پرداخت مطالبات این مربی قصور کند، او می تواند برای دریافت کل مبلغش شکایت انجام دهد و در نهایت همین موضوع نیز اتفاق افتاد و استقلال محکوم شد.

پس از استراماچونی امیرحسین فتحی هم از مدیریت باشگاه استعفا داد و تا امروز ۶ مدیرعامل روی صندلی مدیریت این باشگاه نشسته اند! یعنی به طور میانگین هر ۶ ماه یک مدیرعامل که این هم در نوع خود بی سابقه است! همه این مدیران با آگاهی کامل از پرونده شکایت استراماچونی به استقلال آمدند و حتی بعضا با تحریک هواداران ماه های متمادی نام استراماچونی را برسر زبان ها انداختند و این قضیه بعد بین المللی هم به خود گرفت و در رسانه ای خارجی هم بازتاب زیادی داشت.

با این وجود وعده های دروغ و فرار رو به جلوی همه مدیران وقت و بعدی استقلال و نیز مسئولان وزارت ورزش به بهانه کسر غرامت نه تنها دردی را دوا نکرد بلکه باعث شد ادامه دار شدن این پرونده بار مالی سنگین تری را به جهت غرامت و جریمه دیرکرد پول این مربی بر باشگاه تحمیل کند.

در حکم فیفا درباره پرونده استراماچونی آمده است: «مدعی علیه (باشگاه استقلال) موظف است که ظرف مدت ۳۰ روز از انتشار، مقادیر زیر را به مدعی (استراماچونی) پرداخت کند: ۱,۳۵۴,۹۹۹.۹۴ یورو بابت جبران خسارت برای نقض قرارداد و علاوه بر آن ۵ درصد بهره پس از ۲۹ ژانویه ۲۰۲۰ به این مبلغ اضافه می‌شود.»

به غیر از مبالغ مذکور که به استراماچونی باید پرداخت شود، هفت هزار فرانک سوییس نیز از سوی استقلال باید به عنوان هزینه دادرسی به حساب فیفا واریز شود.

این مجازات قطعا سنگین ترین رای فیفا علیه باشگاه استقلال بوده است. مبلغی بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار یورو که با قیمت روز یورو در کشور ما چیزی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد شد.

پس از قهرمانی استقلال پس از یک دهه در دوران مدیریت مصطفی آجورلو، هواداران امیدوار بودند تا مشکل استراماچونی با استقلال در زمان مدیریت وی حل شود، اما این امر هرگز اتفاق نیفتاد تا این مشکل و مشکلات عدیده دیگر مالی باعث شود تا مدیر عامل اسبق آبی ها برکنار و به جای او علی فتح اله زاده برای چندمین بار بیاید، تا بلکه او بتواند این مشکل بزرگ را برای آبی ها حل کند تا به جای مثل معروف "آزموده را آزمودن خطاست"، ضرب المثلی مثل "فتح الله زاده‌ی آزموده شده را آزمودن رواست" اختراع شود!

اما او هم، در این دوران فقط حرف تحویل علاقه مندان به فوتبال و علی الخصوص استقلالی ها داد و هیچ کاری هم برای رفع این مشکل انجام نداد و به جای اینکه بر عملکرد خودش نظارت داشته باشد، بیشتر عملکرد مصطفی آجورلو را مورد نقد قرار داد تا در ظاهر باز مثل همیشه خودش را سوپر من استقلالی ها معرفی کرده باشد، غافل از اینکه دیگر هواداران خوب آنها را شناخته و می دانستند که آنها چند باره آمده اند که مشکل دیگری را بر مشکلات استقلال بیفزایند و سرآخر هم بروند که همین اتفاق هم افتاد و فتح اله زاده شبانه و در فضای مجازی استعفا کرد تا اینگونه خودش را از پاسخگویی خلاص کرده باشد. قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی در یک مناظره خطاب به مدیرعامل استقلال گفت: آقای فتح‌الله‌زاده از آذر تا الان باشگاه یک ریال درآمد نداشته و پول قرض گرفته که بعدا مصیبت می‌شود. آقای فتح‌الله‌زاده! یک قرارداد که تامین مالی برای استقلال کند برای من بیاورید.

البته نه تنها با استعفای فتح الله زاده موافقت نشد، بلکه فردای همان روز قربانزاده هم به صراحت اعلام کرد که طلب استراماچونی در دو نوبت یعنی یکبار در زمان مصطفی آجورلو و یک بار هم در زمان مدیریت علی فتح اله زاده به مدیران وقت استقلال پرداخت شده، اما چرا از این پول برای باز پس دادن طلب استراماچونی استفاده نشده، این دیگر سئوال مهمی است که باید مدیران قبلی استقلال یعنی آجورلو و فتح اله زاده باید پاسخگوی آن باشند؛ قربان زاده گفت: آجورلو و ۴ عضو هئیت مدیره در دادگاه باید پاسخگو باشند. ۳۵۹ میلیارد پول به علاوه ۱۵۰ میلیارد، نزدیک ۵۰۰ میلیارد پول به حساب باشگاه واریز شده، آذر ماه اگر بدهی استراماچونی پرداخت می‌شد، حدود ۶۰ میلیارد تومان بود.

حالا استقلال با مشکل حذف قریب به یقین از لیگ قهرمانان آسیا، خطر کسر امتیاز و بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی مواجه شده و باید دید نهادهای نظارتی چگونه از مدیران خادم! قبلی استقلال و البته وزارت ورزش بازخواست خواهند کرد. قطعا این پرونده و پرونده های مشابه استراماچونی و ویلموتس آخرین پرونده نخواهند بود و تا زمانی که مدیران با برنامه و اقتصاد فهم که از دادن پاسخ به ساده ترین سوالات مدیریت اقتصاد عاجز هستند، در راس مدیریت ورزش و خاصه دو باشگاه پر طرفدار استقلال و پرسپولیس جلوس نکنند، این داستان ادامه دار خواهد بود.

Adblock test (Why?)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

نتیجه یک مناظره جنجالی: پایان افتضاح فتح الله زاده در استقلال !

س آوریل 4 , 2023
امشب حسین قربان‌زاده، سردبیر سابق روزنامه همشهری و رییس سازمان خصوصی‌سازی در هیبت یک حسابرس خبره در برنامه فوتبال برتر حاضر شد و با علنی‌کردن چند سند مالی، معادلات باشگاه استقلال را به صورت کامل تغییر داد. نکته جالب اینکه در ابتدا برنامه با حضور پ...